artiesten
Personeelsfeesten
bruilofen en partijen
fries of friestalig
acts en animaties
karaoke
Casino verhuur
themafeesten
kindershows

Recensie "Efkes de sinnen fersette"

(Heerenveense Courant)


Heerenveen - Teake van der Meer blijft leuk

,,Teake van der Meer is altijd leuk." Fantastisch, vooral die sketch met die gemotoriseerde rollator.'' ,,Hij mag snel terugkomen.'' De reacties na afloop van het optreden van Teake van der Meer in een vrijwel uitverkocht Posthuis in Heerenveen lieten er zaterdagavond geen onduidelijkheid over bestaan: het was een ,boppeslach.'Onder de naam Efkes De Sinnen Fersette bracht de Friese cabaretier samen met vaste ,side kicks' Griet Wiersma en Minze Dijksma een programma over het voetlicht waarin kolderieke sketches, Friese liedjes en hilarische goocheltrucs centraal stonden. Inhoudelijk week deze nieuwe show daarmee nauwelijks af van Efkes Wat Oars, Van der Meer's vorige programma. Maar het drietal moet ook geen nieuwe wegen bewandelen, want het gaat hier om een formule die garant staat voor een avondje volksvermaak van de bovenste plank. Van der Meer is ijzersterk in het uitbeelden van ,alledaagse' typetjes en als hij zich niet zou beperken tot de Friese taal, had hij op nationaal niveau een aardig woordje mee kunnen spreken als cabaretier. Griet Wiersma krijgt trouwens een steeds belangrijker aandeel in de programma's van Van der Meer en dat is zeker geen achteruitgang, want als comédienne is ze zo langzamerhand helemaal gewaagd aan de baas zelf.

Dat bewees zaterdagavond de sketch van de roddelende tantes die naar eigen zeggen nooit roddelen. Maar ook als de verfomfaaide werkster die voortdurend last had van jeuk, wist Wiersma voor een paar hilarische taferelen te zorgen. Van der Meer zelf stal echter de show met de sketch van de vrouw met een gemotoriseerde rollator even neerstreek op een bankje en het publiek vervolgens trakteerde op een stortvloed aan dolkomische verhalen.

De absurde en met een superdroge humor gelardeerde goocheltrucs van Dijksma zorgen ervoor dat dit dik twee uren durende programma nergens inzakt. En dat is mooi, want dat betekent dat je je met een avondje Teake van der Meer, Griet Wiersma en Minze Dijksma geen minuut hoeft te vervelen.

Tekst: Harry de Jong
Foto: Simon van der Woude


Zie ook:
Moat it no sa (nieuw programma)
Efkes de sinnen fersette (oud programma)
Teake van der Meer

contact Starhunter

<< Vorige pagina

Artiestenbureau Starhunter
Nylânsdyk 125c
8931 EX Leeuwarden
tel: 058-2670844
e-mail: info@starhunter.nl
naar de beginpagina Anneke Douma Agnes Sambrink naar de beginpagina contactinformatie Abba Gold Europe Griet Wiersma Teake v.d. Meer Anneke Douma Agnes Sambrink Abba Gold Europe Griet Wiersma Teake v.d. Meer